Hejdå

Nu är jag packad och klar och redo för flygresan som går vid 21 tiden någongång, hörs om en vecka sötisar! Bye :)

In the woods

Har sedan tisdagseftermiddagen spenderat lite kvalitéts tid med Sofie och Johanna i hennes stuga. Ca 45 min tog det att komma till stugan som låg mitt ute i skogen. Var till en början rätt så kylligt inne men med mycket kläder på överlevde vi. Vi hade köpt med oss mat, vilket vi också överlevde på, pytt i panna till varje måltid med alldeles förstora lökbitar i, usch men det dög. Monopolspelade, där jag under nästan hela spelets gång låg bäst till, men den turen försvann till slut, men kom inte sist iallafall ;) En tur i skogen och ner till vattnet, lite fotografering och sedan tog de dagarna slut. En litet miniäventyr med andra ord. Bjuder på en bildbomb, pics by me!

See for yourself

Har återigen blivit en serienörd. Men det är svårt att låta bli när man väl hittat en serie som man verkligen fastnar för och gillar. Då kollar man avsnitt efter avsnitt, speciellt om den är spännande, vilken den jag börjat kolla på är! Pretty little liars är titeln. Har länge velat kolla på den, men aldrig lyckats finna tid sen har jag inte heller tänkt på det. Men nu så, nu är jag fast och är klar med första säongen, hur bra som helst!

Helgen i all ära

Helgen har då passerat. Min sista helg i Sverige på 4 veckor, känns så skönt. I fredags var vi ett gäng tjejer hemma hos Bella och firade henne. Väldigt kul med olika lekar, priser, god mat och efterrätt och bra umgänge. Tidigare samma dag var jag och Sofia på stan och köpte presenter, inte en utan 5 stycken tror jag att det var och eftersom att de inte slår in paket i affären vi köpte bestämde vi oss för att göra det inne på Clas Ohlson. Väl där inne hade vi hunnit packa in 4 presenter då de som jobbade där inne börja skälla ut oss, inte på ett argsint sätt utan mer lugnt,  pga av att vi packade in där fast vi inte hade köpt något i den affären, visst förstår jag att man inte får, men whatever inte värsta grejen och vi hade faktiskt bråttom. Sista presenten fick vi packa in inne på BR leksaker och då frågade vi t.o.m henne i kassan om vi fick och hon var mycket vänligare. Hela situationen var bara något vi skattade åt i efterhand. Resten av helgen har vart lugn, var med Johanna och Sofie hos mig ett tag i lördags och någongång vi 12-1 på natten åkte jag och Johanna ner till stan och träffade några killkompisar ett tag, jag kände verkligen inte för att sitta hemma så blev en liten runda på stan innan jag tog sista nattbussen hem. 
 

Skoltiden

Nu när man inte går i skolan längre inser man plötsligt hur mycket man saknar den. Då menar jag allt annat än allt plugg man hade för det är absolut inget jag saknar. Men själva känslan av att veta att man har någonstans att gå till, ha rutiner och veta vad man ska göra om dagarna, det är något jag saknar och behöver, speciellt nu när jag inte har ett fast jobb. Började tänka på detta nu, nu när alla yngre har börjat skolan igen. I skolan där hade man allt och lite till. Många vänner på samma plats och alla människor omkring än gjorde skoldagarna och det är det jag saknar som mest. Det var det som gjorde att man ville gå till skolan även fast man var tvungen. Det bästa med rekarne var att det var så stora ytor, tillexempel framgången, att bara sitta och kolla runt på alla männiksor och där alla kunde samlas på en och samma plats, att det var så många elever att man såg nya ansikten varje dag och caféterian hade lite av allt. Till och med att sitta i matsalen och fördriva tiden var något man njöt av nu när man tänker efter. Många sånadär småsaker utgör ändå dom bästa sakerna och stunderna under de 3 åren jag gick där. Så många nya människor man lärde känna och vänner man fått, fina minnen och roliga lärare. Rekarnegymnasiet var och är en skola, även med sina brister den bästa skolan!


Måndag

Gårdagen spenderades med Sandra och Sofia här hemma hos mig. Timmars av monopolspelande, film och prat underhöll vi oss med, mycket mysigt. Och jag hade min vanliga tur i spelet, hehe. Kul att träffas igen tillsammans ♥
Super taggade tjejer! ;)

Mälarbaden

Söndagen gjorde jag det, äntligen! Det var dagen då jag tog årets FÖRSTA dopp. Först trodde jag inte att jag skulle bada för kände i vattnet med fötterna och det var inte i närheten av varmt, men sen tänkte jag, what the hell, lever bara en gång och tog satts och sprang från bryggan och rakt ner i vattnet, underbar känsla. Först kallt sen blev det skönt. Var i vattnet ett bra tag och när jag skulle upp todde jag att jag skulle frysa ihjäl för man brukar oftast göra det, men nej, det var hur skönt som helst i luften.

Skaplig lördag

Lördagen fick jag jobba extra då de behövde extrapersonal. Jobbade från 14.00- 21.00 och min uppgift var att hålla koll på en patient som hade en tendens att rymma från sitt rum och försöka försvinna från avdelningen. Haha så under dessa timmar satt och på en stol, bokstavligen och vaktade, som tur att jag hade lite tidningar och Eves mobil så att jag kunde underhålla mig med facebook och instagram, annars vet jag inte vad jag hade gjort. Under mina raster då och då mumsade jag på panacotta som bjöds inne i personalrummet, definitivt dagens höjdpunkt! Lättare pengar att tjäna går knappast. Efter jobbet bestämde sig jag och Johanna att åka på en fest ute i kvicksund, knappast den roligaste men kände att sitta hemma inte var ett alternativ, hade fått nog av att sitta den dagen. Det var min spänningsfyllda dag ;)

Partyfredag

Tänkte berätta lite om fredagen, då jag och tjejerna var hemma hos Tess som fyllde 19 år, gud vad tiden går fort! Det bjöds på tacos, paj och kladdkaka. Hur gott som helst, och jag som älskar att äta sånt åt självklart så mycket att jag knappt kunde gå efteråt, men det var det värt. Lite alkohol till det också, sen var man klar för bussresan ner till stan och vidare till Brasserie. En kväll fylld av dans i massor med fina vänner ♥
Snodde några bilder från instagram då jag inte har någon mobil att ta kort själv med, så jobbigt!

Torsdag 16 augusti

Dagen spenderades med min fina vän Zenia på stan, super trevligt att ta och ses och prata ut om allt möjligt. Vi satt på mcdonald's först därefter tog vi en lång promenad runt i hela staden, skönt i detta väder och slutade med en fika på Waynes coffe. Har bara fikat ute 2 gånger denna sommar, ganska så sjukt men får börja bli oftare nu tycker jag.

Göteborg

Hallå där. Nu är man hemma igen. Har vart i göteborg från måndagsmorgonen till onsdagsnatten med ett härligt gäng. Vart en riktigt lyckad resa och mycket hanns med. Vi åkte ca halv 12 från eskilstuna med bilen, en lång resa men rolig. Väl framme åkte vi direkt till Lisebergscampingen där vi skulle övernatta och gjorde oss hemmastaddade. Därefter gick vi runt på stan och gick runt i göteborg, så himla fin och mysig stad, så mycket människor ute på en måndagskväll, lite skillnad om man jämför med eskilstuna. Dagen därpå på tisdagen var vi på liseberg från öppning till lite innan de stängde. Till vår förvåning öppnade det kl 13 och inte 10 som vi förväntade oss eftersom just den dagen börjde lågsäsongen, vår vanliga tur. Men vi hann åka allt vi ville flera gånger om så det gjorde oss inget. Det bästa med allt var att vi fick ett underbart väder, soligt och varmt, kunde inte vart bättre och som ett extra bonus så var det inte så himla mycket folk heller för den delen, perfekt. En rolig grej är att vi åkte stockarna tre gånger i rad alla 5 och gissa om vi vart blöta, herregud asso, från topp till tå, haha en hel våg kom in i stocken och på oss varje gång vi åkte, kul med inte lika kul att gå runt som en blöt hund, men som tur var det i slutet så vi åkte strax efter. Satt sedan skönt i bilen hem med mjukiskläder och bra musik! En resa att minnas ♥



Söndag- sista arbetsdagen

Då har dessa tre veckor jag jobbat på sjukhuset passerat och jag kan knappt förstå att det gått så otroligt fort. Känns som det var igår som jag började! Jobbade på avdelning 82 ÖNH- öra nästa hals. Är riktigt glad över att jag fick jobbet, då det ser extra bra ut på cv och att jag fått en inblick hur det är att jobba som sjuksköterska. Därför tänkte jag sammanfatta hur jag hade det, om jobbet, allt positiv och negativt och allt där i mellan.
.
Jag jobbade som sagt endast som en biträdande sjuksköterska så gjorde bara saker som jag fick göra. Hade otroligt lätta arbetsuppgifter så som att hjälpa patienterna med vad de beövde hjälp med, plocka fram frukost, lunch och middag, diska, fylla på med tvätt och tillbehör, städa, bädda sängar osv. Inga svårigheter med andra ord. Har pratat med chefen och sagt att om de behöver extrapersonal någongång så är det bara att ringa mig vilket hon glatt sa att det hade hon redan tänkt på och att hon skulle göra det om det behövdes. Och lika glad vart jag.
.
Positivt: det som jag ser positivt med jobbet som sjuksköterka (av det jag vart med om och sett från dom som jobbar på avdelningen) är att man har en trygghet att gå till jobbet, man vet alltid plats och uppgifter som måste göras även om det är olika till olika patienter men det är alltid liknade uppgifter och samma prosedurer vilket underlättar jobbet då man kan sin sak. Sen är det även väldigt varierande åldrar som jobbar från unga till äldre, vilken kan ses som positivt. Sen kan man jobba nästan vart som helst i Sverige och andra länder då det hela tiden behövs sjuksköterskor. Många som jag jobbade med utbilade sig vidare till lite olika inriktnigar förutom att vara vara sjuksöterska, vilket alltid är bra att göra, då har man större chanser att få andra jobberbjudanden om man är mer utbildad. Min lön var en positiv överraskning, då det var mer än förväntat.
.
Negativt: det negativa som jag kände ganska direkt var att det inte var ett varierande jobb. Med det menar jag att man kommer till jobbet gör allt som ska göras, skriver protokoll, journaler, gör det patienten behöver hjälp med osv, även fast det kommer petienter med olika problem och svårighetsgrader så är det nästan alltid samma saker man gör, fixar dropp, stoppar in sprutor och mycket annat som behövs. En kvinna som jobbade där berättade att hon jobbat som sjuksköterna i 40 år och sa att om hon inte hade trivts så bra som hon gjorde hade hon inte jobbat kvar, eftersom att lönen inte var den bästa och att det inte alltid var så varierande som man önskat. Så länge man trivs på sitt jobb och med sina kollegor så är det alltid värt att stanna kvar. Men jag skulle aldrig kunna se mig själv jobba som det, behöver ett mer fartfyllt jobb där man gör olika saker hela tiden. Skulle bli för uttråkad annars. Just där jag jobbade var det väldigt litet, inte många patienter vilket gjorde att man väldigt ofta inte hade nått att göra, både jag och dom som jobbade där, blev riktigt rastlöst, men man hann läsa många tidningar under dessa stunder ;)
.
Blev nu ett väldigt långt inlägg, men trotts allt jag skrivit så var det kul att testa på lite nytt, to see how it is to be a nurse!

Å-festen

Har inte bloggat nu på ett tag, har både vart upptagen och inte orkat. Tänkte berätta lite om förra helgen. Då var det den årliga Å-festen här i vår stad, något som jag har som en tradition att gå på varje år, har gjort der enda sedan barnsben, tycker det är riktigt mysigt! Även fast man inte gör så mycket så känns det skönt att veta att man har nått att gå på. Känns ju lite onödigt att när det väl händer nått i staden att det är då människor som mest klagar på att det inte finns nått att göra i Eskilstuna och att Å-festen blir sämre och sämre, så typiskt, det är bara att uppskatta att det ens ordans sådana saker. Ska bara påpeka en liten sak, att det var otroligt segt ute i lördags, vet inte vad det berodde på, inte mycket folk som man kände igen heller, dock var det hur mysigt som helst att ligga på bryggan och lyssna på när Takida spelade live på strömsholmen.
.
Nu började jag med lördagen, iallafall. Var ute på fredagen också. Kvällen började med att vi var ett gäng hemma hos Sofie och förfestade innan vi drog ner till stan. Hade iår köpt biljett in till strömsholmen för att se Kapten Röd spela, helt underbart att stå där längst fram vid grinden. Magiskt. Efter gick vi till Le grand men det var så otroligt mycket folk så det inte var sant, gick knappt att röra sig därinne, stannade endast i ca 15 min och därefter tog vi bussen hem.

Hurtig tisdag

Hejsan allesammans! Idag har jag jobbat, 12-19, en arbetsdag avklarad. Är glad att jag slapp cykla i regnet, hörde att det regna ganska mycket idag, välkommen tillbaka regnet, som vi saknat dig... På kvällen tog jag mig i kragen och gick ut och joggade i 30 min, vart en runda från slagsta in till valhalla och tillbaka, väldigt skönt måste jag säga. Fortsatte med träningen hemma återigen i ca 30 min med olika mag- och rump övningar. Känns bra såhär i efterhand. Ett steg närmare mitt mål!

RSS 2.0